KİTAPLARIM

Yeni Kitabım “Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu” Çıktı. Kitapçılarda

ozan bingöl vergi sistemini anlama kılavuzu bir halkın vergi ile imtihanı 3 üncü baskıDemokrasi kültürünün oluşumunda vergi farkındalığı önemli bir yere sahiptir. Bir ülkede vergi bilinci ne kadar yüksek olursa hak arama bilinci de o kadar yüksek olur. Vergi bilincinin oluşumu, vergi sisteminin anlaşılması ve anlamlandırılması ile mümkündür. Bu kapsamda, kimlerin, neye, ne kadar vergi ödediği ile kimlerin vergi ödemediği konuları birlikte önem kazanır.

Vergi Sistemini Anlama Kılavuzu isimli kitapta, her düzeyden okuyucu için Türk vergi sisteminin kodları ortaya konulmaya çalışıldı. Neye, ne kadar vergi ödediğimiz kalem kalem hesaplandı. Gerektiğinde diğer ülke örnekleri ile kıyaslandı. Sonuçta, vergi sistemini anlama kılavuzu mahiyetinde elinizdeki kitap ortaya çıktı.

Bu kitabı okurken, adını daha önce hiç duymadığınız pek çok ad altında vergi ve vergi benzeri ödemede bulunduğunuzu göreceksiniz. Bazen şaşıracak, bazen kızacaksınız. Ama en önemlisi, bu kitabı okuduktan sonra ödediğiniz vergileri sorgulamaya ve nasıl kullanıldığının hesabını sormaya başlayacaksınız.

 

01.02.2019

Dr. Ozan BİNGÖL

Başkent Üniversitesi Öğr. Gör.

Kitabı internet üzerinden alabileceğiniz siteler:

https://www.idefix.com

https://www.dr.com.tr

https://www.kitapjoy.com

 

 

4 replies »

  1. Ozan Hocam, kaleminize kuvvet. Kargodan biraz önce geldi. Muhteşem akıcı. Dolu içerik. Kapağa da bayıldım.

    Beğen

Yorum bırakın